Vragen of opmerkingen? Bel ons 085 - 002 1332

SEO Vertaling

Wat is een SEO vertaling?

SEO (Search Engine Optimisation), of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie is een verzamelnaam van activiteiten om een website of webshop beter te laten scoren in de verschillende zoekmachines. Teksten zijn een belangrijk onderdeel van uw website, en daarmee ook belangrijk voor uw SEO. Een SEO vertaling is een vertaling waarbij in de tekst, doormiddel van keywords, rekening is gehouden met het zoekgedrag van uw potentiële bezoeker.

Waarom een SEO vertaling?

Content moet aantrekkelijk zijn voor de lezer. De tekst moet interessant zijn, uitdagen om door te klikken en/of te delen. Maar voordat een bezoeker uw tekst leest, helpt het wel om te weten waar de lezer naar zoekt. Een SEO vertaling kan bijdragen aan een goede positie in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Hoewel SEO uit meer bestaat dan alleen het schrijven van teksten met zoekwoorden, behoren goede teksten bij een goede SEO campagne.

SEO vertaling = keyword onderzoek

Voordat we een goede SEO vertaling kunnen maken, is het belangrijk om te weten op welke zoekwoorden u gevonden wilt worden en waar op gezocht wordt. Dit doen we doormiddel van een keyword onderzoek. De resultaten van het onderzoek verwerken we in de vertaling van uw website.

Maar er is meer!

Een correcte en zoekmachine vriendelijke vertaling van uw website teksten is de eerste stap van een SEO vertaling. Een minstens zo belangrijk onderdeel is de vertaling van uw meta informatie. Deze bestaat uit de titel van uw pagina’s, en de description van uw pagina’s. Deze informatie wordt door de zoekmachines gebruikt en wordt aan de gebruikers van zoekmachines getoond wanneer zij zoeken. Een belangrijk onderdeel van uw SEO vertaling.

metadata

Ook kan het gebruik van keywords in uw domeinnaam helpen bij een betere positie in zoekmachines. Lees daar meer over in onze blog over lokale domeinnamen.

Beloftes

Niemand kan een hoge positie in Google garanderen, en wij dus ook niet. Een goede ranking wordt behaald door meer dan goede teksten alleen. Wel kunnen we door een goede website vertaling een bijdrage leveren aan een goede positie in de resultaten. We geven daarnaast graag ook andere tips voor een beter resultaat!